top of page

SPORTVELDEN

Duvano biedt unieke slagplanken en keerwanden voor voetbal- en hockeyvelden. Op de afbeeldingen hiernaast vindt u voorbeelden van hockey- en voetbalvelden met duurzame slagplanken en keerwanden die gerealiseerd zijn door Duvano.

HOCKEY

De Duvano Slagplank

 

De Duvano slagplank is een massief kunststof plank, inwendig versterkt met 4 stalen stangen in de hoeken over de gehele lengte. Deze wapening zorgt ervoor dat de plank niet kan krom trekken of doorhangen. 

Bovendien vermindert de wapening het krimpen en uitzetten bij temperatuurschommelingen. 

Afmeting van de plank:  5 x 15 cm of de 5 x 20 cm met maximale lengte van 305 cm. Wij passen de lengte aan afhankelijk van de afstand tussen de palen. Om de planken onderling te koppelen is er een dubbele pen – gat verbinding aan de uiteinden aangebracht, pennen Ø 25 mm. De slagplanken zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart en groen. De groene slagplanken worden gemaakt van gerecycled kunstgras afkomstig van oude sportvelden.

 

Duvano heeft gekozen voor gerecycled LDPE (Low Density Poly Ethyleen) als basismateriaal voor de  slagplanken omdat dit een zeer hoge slagvastheid geeft, ook bij lage temperatuur. Dit betekent dat de planken gegarandeerd geen barsten en/of scheuren zullen gaan vertonen, ook niet op plaatsen waar de planken het zwaar te verduren krijgen, zoals naast de doelen. Bovendien heeft dit materiaal een zeer geluiddempende eigenschap. Door toevoeging van UV stabilisator en kleurstof met maximale UV bescherming (klasse 8) wordt het verouderingsproces dusdanig vertraagd dat een levensduur van minimaal 20 jaar gegarandeerd wordt. 

VOETBAL

De Duvano Keerwand

In de loop van 2018 ontstond de behoefte om de infill van voetbalvelden binnen de hekken te houden zodat er geen verontreiniging op kan treden in de omgeving. Daarop heeft Duvano een zeer eenvoudig te installeren systeem bedacht, zowel geschikt voor nieuwe als voor bestaande velden.

 

De Duvano keerplank is een sterke kunststof plank, die tussen twee u-profielen (materiaal is magnelis) wordt geklemd en met een speciale beugel aan de paal wordt bevestigd. Het onderste u-profiel is voorzien van gaten in de rug waarmee het profiel om de 50 cm aan de grond verankerd wordt met slagpluggen van Ø8 x 40 mm. Duvano heeft ook speciale eind en hoek profielen voor dit systeem ontwikkeld.

Afmeting van de keerwand: (standaard systeem) 5 x 30 cm

(b x h) en kan onbeperkt worden door gekoppeld.

Op verzoek is iedere gewenste hoogte mogelijk.

 

Duvano heeft gekozen voor gerecycled kunstgras afkomstig van oude sportvelden als basismateriaal voor de keerplanken. Door toevoeging van 1% UV stabilisator en 1% kleurstof met maximale UV bescherming (klasse 8) wordt het verouderingsproces dusdanig vertraagd dat een levensduur van minimaal 20 jaar gegarandeerd wordt. 

CONTACT

Contact 

!

Duvano B.V.

Lichtstraat 32

5349 CA Oss

Nederland

 

E: info@duvano.com

T: 0412 690 739

IP-telefoon: 06 336 96 912

KVK- nummer: 72015225

BTW-nummer: NL858945423B01

bottom of page